2011. július 24., vasárnap

Nyaraltunk!!!

Ismét sikerült több hónapot kihagynom a blogírásban, elsősorban azért, mert nemigen volt mit mutatnom, aztán április 20-tól július 3-ig összesen két hetet voltam itthon. Szülőknél voltunk a gyerekekkel.
Ebből igazi nyaralás a biciklitúra volt Dél-Németországban. Stuttgarttól észak-keletre Aalen volt a kiinduló pontunk. ezen az útvonalon kerekeztünk 
Nagyon jó élmény volt, első három nap gyönyörű idő volt, se nem meleg, se nem hideg, napsütéses. Azonban az utolsó  három, az bizony esősre sikerült, de azért végig kerekeztük a napi 25-31 kilométert. Összesen 6 felnőtt és 10 gyerek volt, 14-1 éves között. Ingrid is kerekezett három keréken, amikor nem Albertet szórakoztatta az utánfutóban.
Hoztám hivatalos térképet erről a bicikli útról,  az első jelentkező kaphat belőle:-)
  Íme egy pár fotó a túráról:










 Aztán volt még kötelező jelleggel a Wilhelma, (a stuttgarti állatkert). Itt az a jó, hogy a gyerekeknek kialakítottak tematikus játszóhelyeket a különböző állatok környékén, ahol az ő mozgásukhoz hasonló mozgásokat végezhetnek. pld. csünghetnek a majmok köelében, a prérifarkas kifutójával szemben akadályfutópályát alakítottak ki stb.

Igaz ott van, volt erre hely, és a gyerekeknek dupla élmény volt így, főleg hogy a 10-ből anyós 5 unokával volt ott.









 A fóka etetés az állatkert egyik kiemelkedő eseménye. Ide összegyűlt a látogatók nagyrésze. Igaz, pünkösdi vakáció is volt, ami ott két hét, majd után július 27-ig járnak még suliba. Mi meg már élveztük a vakációt teliben:-)








Itt az első négy gyerek a miénk:-) a két utolsó kislány még elfért az elefánt hátán.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése