2010. január 17., vasárnap

Répatorta- lisztérzékenyeknek

Répa torta
Hozzávalók:
• 400 gr reszelt sárgarépa
• 400 gr reszelt mandula
• 360 gr cukor
• 8 tojás
• 2-3 evőkanál cseresznyepálinka
• 3 evőkanál étkezési keményítő (krumpliból)
• 1 teáskanál fahéj
• 1 citrom leve és reszelt héja
A cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, negyed óráig keverjük vele, ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, valamint a mandula felét.
A mandula másik felét óvatosan összekeverjük az előzőleg habbá vert tojásfehérjével, majd hozzáadjuk a masszához.
Az összekevert masszát, egy kizsírozott, lisztezett tepsiben, (esetleg kettőbe osztva is) sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A kihűlt tortát keményre vert tejszínhabbal töltjük és vonjuk be.
Anyóstól kaptam a receptet, kipróbáltam finom, de vigyázat keményebb állagú lesz, mint a szokásos piskóták. Érdemes két részben sütni. Hőlégkeveréses sütőben egyszerre lehet sütni a két felet. Csak épp két egyforma sütőforma kell hozzá.

Jó étvágyat! Ha kipróbálod írd meg a véleményed!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése