2010. április 7., szerda

Könyvek, könyvek könyvek.....

Az oka, hogy nem haladtam a hímzéssel az utóbbi napokban a könyvek. Eddig nemigen írtam a másik kedvenc hobbimról az olvasásról, most egy kicsit pótolom.
Alapvetően a történelmi, fantasy, krimi és általában a könyveket szeretem. Nem dicsekvésként mondom, hogy magyar mellett olvastam és olvasok könyvet románul, angolul, németül, spanyolul. Most épp németül. Ezt:

Történelmi fikció, a középkorban, a boszorkányüldözések és Lorenzo Medici korában játszódik. Az eleje számomra egy kicsit rémisztő- nem szívesen olvasok rossz dolgokról, meg is könnyeztem ezt a részt, de azóta alig tudom letenni. Írónője alig egy évvel fiatalabb! nálam.

Ezenkívül gyermekirodalmat olvasok sokat- mostanában fedeztem fel és rajongok Szegedi Katalin könyveiért. A Naphegykiadó könyvesboltjában fedeztem fel A királylány születik c. könyvet, amit ő rajzolt. Főkolomp Zsuzsának mutogattam épp, amikor ő meg a blogját http://szegedikatalin.blogspot.com/ is megmutatta nekem. Azóta rendszeresen olvasom és már az Álomcirkusz könyve is megvan, sőt egy korábban vásárolt német meséket tartalmazó könyvet is ő illusztrált.http://www.generalpress.hu/termek/278.AZ_ELVARAZSOLT_KIRALYKISASSZONY

Az ő blogjáról jutottam el a következő linkre , ahol szavazni lehet az utóbbi tíz év ötven gyermekkönyvére.
A könyvek listája – s ahol egyben szavazni is lehet – itt található:
http://egyszervolt.hu/gyerekkonyv-szavazas2010
Természetesen már szavaztam is, de dilemmában vagyok, mert több, legalább 5-6 olyan könyv van amire szívesen szavaznék. Azt hiszem kifogom nyomtatni ezt a listát, mert ez lesz majd az alapja az elkövetkező éveink olvasmányainak:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése